De Vlieger na debuut bij Gent: “Door het resultaat kan ik niet euforisch zijn”

De Vlieger na debuut bij Gent: “Door het resultaat kan ik niet euforisch zijn”

20 januari - 16:02
1

Tibe De Vlieger, de 18-jarige aanvallende middenvelder van KAA Gent, maakte zijn debuut in de A-ploeg van De Buffalo’s. De Vlieger deed dit in de Croky Cup tegen Club Brugge 0-1 verlies en in de Jupiler Pro League tegen KV Mechelen 1-2 verlies. Toch is het een droom die uitkomt voor De Vlieger.

De Vlieger uit zich zeer content na zijn debuut bij Gent. “Natuurlijk ben ik blij met mijn debuut. Eerst in de beker en nu in de competitie. Door het resultaat kan ik natuurlijk niet euforisch zijn. Want een overwinning voor het team blijft het belangrijkste”, deelt De Vlieger via de officiële kanalen van Gent.

De Vlieger geeft aan dat hij bij Gent erg duidelijke instructies kreeg van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck. “Hij heeft me heel duidelijk gemaakt wat hij verwacht aan en zonder de bal.  Dat probeerde ik ook door te zeggen aan mijn teamgenoten. Zelf probeerde ik alles te geven om het team te helpen. Die vrije trap wou ik ook graag nemen, maar ik heb nog niet de status om die te claimen”, vertelt De Vlieger.

De Vlieger is een jeugdproduct van Gent, de jongeling geeft aan klaar te zijn voor de volgende stap. “Ik voel dat het niveau zeer hoog is, maar ik heb alle jeugdreeksen doorlopen om uiteindelijk op dit niveau te kunnen acteren. Nu wil ik dus gewoon zo veel mogelijk minuten maken en klaar zijn om de gegeven kansen te grijpen. Het zal tijd kosten vooraleer ik me echt op mijn beste niveau kan tonen, maar ik denk dat ik daar met de tijd klaar voor zal zijn”, besluit De Vlieger.