OFFICIEEL: Nizet trekt deur in Lommel dicht en gaat op promotie jagen in Nederland

OFFICIEEL: Nizet trekt deur in Lommel dicht en gaat op promotie jagen in Nederland

20 januari - 11:04 Laatste update: 11:51

Lommel SK heeft een vertrekker aangekondigd. Rob Nizet verlaat het noorden van Limburg en gaat het nog net iets noordelijker proberen. Bij Willem II wil hij mee jacht maken op promotie naar de Eredivisie.

Lommel kondigt de uitgaande transfer aan via haar officiële kanalen. De 21-jarige Nizet heeft er al een bijzonder parcours opzitten. Als tiener probeerde hij door te breken in het buitenland, maar bij zowel Norwich City als Lecce schopte hij het nooit tot de eerste ploeg. Daarop koos de verdediger in januari van vorig jaar voor een terugkeer naar ons land. Bij Lommel zat hij sindsdien voornamelijk op de bank. Dit seizoen mocht hij bijvoorbeeld slechts twee keer in de basis starten.

Toch heeft Willem II daarin voldoende gezien om hem over te nemen. Nizet heeft in Tilburg een definitieve verbintenis ondertekend. Met Matthias Verreth loopt er nog een andere Belg rond in de spelerskern, maar vooral de trainer doet een belletje rinkelen. Peter Maes, zelf ex-coach van Lommel, zwaait er namelijk de plak. En dat doet hij uitstekend: Willem II staat momenteel ruim aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond liet het wel punten liggen tegen Jong Ajax: 1-1.