Henderson maakte droomstap waar: Ajax één van de grootste clubs ter wereld

Henderson maakte droomstap waar: "Ajax één van de grootste clubs ter wereld"

19 januari - 16:36
5

Jordan Henderson is erg blij dat hij de kans om naar Ajax te komen heeft kunnen pakken. De middenvelder gaf vrijdag zijn eerste persconferentie en deelde daarbij tekst en uitleg bij zijn keuze voor volgens hem 'één van de grootste clubs ter wereld.'

"Ajax is de grootste club van Nederland", vertelt Henderson over zijn beweegredenen voor een stap naar Amsterdam. "Ajax is één van de grootste clubs ter wereld ook. De interesse van deze club voelde als een mogelijkheid om naar een enorme ploeg te komen en Ajax weer vooruit te helpen succesvol te zijn. Er hebben hier veel grote spelers rondgelopen. Clarence Seedorf, Edgar Davids, Frank Rijkaard, Marco van Basten en meer recent Zlatan en Luis Suárez."

Henderson krijgt ook gelijk de vraag, of hij het Ajax-DNA al uitgelegd heeft gekregen. "Dat heeft niet veel uitleg nodig. Ik heb de trainer al kort gesproken en we zullen nog meer gesprekken hebben. Bij zo’n enorme club spreekt die cultuur en dat DNA voor zichzelf. Deze club heeft altijd jonge en talentvolle spelers gehad die doorgroeien. Ik heb de training twintig minuten gekeken en toen kon ik al zien hoeveel talent er in deze ploeg zit."

Op de persconferentie vertelt Henderson dat hij in ieder geval tot op het bod gemotiveerd is om van deze periode een succes te maken. "Ik offer mijn hele leven al op aan voetbal. Ik ben ongelooflijk blij om bij deze grote club te komen. Ik zal alles geven voor deze voetbalclub en er alles aan doen om deze club terug te brengen aan de top."