The Athletic onthult enorme salaris van grootverdiener Henderson bij Ajax

The Athletic onthult enorme salaris van grootverdiener Henderson bij Ajax

19 januari - 10:30
2

Jordan Henderson lijkt in één klap de bestbetaalde speler van Ajax te worden. The Athletic onthult het salaris van de 33-jarige middenvelder en weet dat hij liefst 140.000 euro per week gaat verdienen in Amsterdam.

Henderson liet zijn lucratieve verbintenis bij het Saudische Al Ettifaq ontbinden om een overstap naar Ajax mogelijk te maken. Ook in de Johan Cruijff Arena zit hij er de komende tweeënhalf nog zeer warmpjes bij. The Athletic rept over een weeksalaris van 140.000 euro, wat neerkomt op 560.000 euro per maand en 7,2 miljoen euro per jaar. 

De voormalig Liverpool-aanvoerder wordt daarmee de grootverdiener in de Johan Cruijff Arena. Hij 'onttroont' Steven Bergwijn, die naar verluidt 4,5 miljoen euro opstrijkt op jaarbasis.

Valentijn Driessen meende donderdag nog dat Henderson een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro krijgt bij Ajax. Daarnaast zou de 81-voudig Engels international een tekenpremie van anderhalf miljoen bedongen hebben. De Amsterdammers tasten hoe dan ook diep in de buidel voor Henderson, al hoefde er geen transfersom te worden betaald.

Met het enorme salaris van Henderson breekt Ajax weer met het beleid dat onder Sven Mislintat was ingezet. De inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken kreeg als belangrijke opdracht mee om het salarishuis te laten krimpen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.