Vertessen benadrukt vertrekwens bij PSV: Is voor mij beter

Vertessen benadrukt vertrekwens bij PSV: "Is voor mij beter"

17 januari - 23:53
1

Hoewel PSV en trainer Peter Bosz hem eigenlijk niet kwijt willen, stuurt Yorbe Vertessen aan op een transfer. Onze landgenoot verklaart na het bekerduel met FC Twente, waarin hij trefzeker was, waarom het voor hem beter is om te vertrekken.

Vertessen mocht woensdag weer eens in de basis beginnen bij PSV. "Ik denk dat iedereen wel weet dat ik meer minuten wil", reageert hij voor de camera van ESPN. "Aan de andere kant is het mooi om hier te blijven en kampioen te worden, in de Champions League te spelen. Er is geen slechte keuze, maar voor mij is het beter om een stap te maken en minuten te maken."

Bosz was vrijdag nog stellig over de toekomst van Vertessen. "Ik heb met hem gesproken. Ik heb gezegd dat hij niet weg mag. Einde discussie, klaar", zei de coach. Vertessen werd met die woorden geconfronteerd. "Ik kon daar weinig op antwoorden. Het was zijn mening, we hebben een andere mening. Of ik te veel mensen voor mij zie op mijn positie? Dat is het precies. Daar moet ik mee dealen. Als het niet lukt, voel ik dat mentaal wel, maar dan moet ik door en hard blijven werken. Misschien komt er dan nog wel iets moois op mijn pad."

Vertessen staat in de concrete belangstelling van Union Berlin. PSV houdt de boot echter nog af.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.