Voor het eerst in tien jaar nog eens burenstrijd: Rode Duivels ontmoeten Luxemburg

Voor het eerst in tien jaar nog eens burenstrijd: Rode Duivels ontmoeten Luxemburg

16 januari - 12:12
1

De aanloop naar Euro 2024 van de Rode Duivels krijgt steeds meer vorm. Bondscoach Domenico Tedesco heeft een tegenstander gevonden voor de uitzwaaiwedstrijd, de laatste thuismatch in aanloop naar het toernooi. Het wordt een burenstrijd met Luxemburg.

Op zondag 9 juni zullen de Rode Duivels hun buren in de ogen kijken in het Koning Boudewijnstadion. Acht dagen later, op maandag 17 juni, openen ze hun EK tegen Slowakije. Met Luxemburg heeft de technische staf voor een eerder kleine tegenstander gekozen, want het land staat pas 83e op de huidige FIFA-ranking. Toch is het de laatste jaren aan een inhaalbeweging bezig. Zo eindigden de Luxemburgers in hun EK-kwalificatiepoule verdienstelijk als derde met zeventien punten.

Eerder had de Belgische bond al twee oefenwedstrijden vastgelegd voor de maand maart. Daarin gaan de Rode Duivels de Angelsaksische toer op: eerst wacht Ierland, nadien Engeland. Vooral dat laatste duel zal een goede test blijken met het oog op het EK. Hoogstwaarschijnlijk wordt er nu nog één tegenstander aan het programma toegevoegd, enkele dagen voor de oefenpot met Luxemburg.

Het is overigens tien jaar geleden dat België nog eens tegen Luxemburg uitkwam. Op 26 mei 2014, toen in aanloop naar het WK in Brazilië, haalde ons land het met 5-1. Die wedstrijd ging om een andere reden de geschiedenisboeken in, aangezien toenmalig bondscoach Marc Wilmots een wissel te veel gebruikte. De komende pot in juni wordt de twintigste onderlinge ontmoeting.