Aanvoerder van Montserrat verbaast enorm met stem op beste speler van 2023

Aanvoerder van Montserrat verbaast enorm met stem op beste speler van 2023

16 januari - 07:47

Het leeuwendeel van de FIFA Men's Best Player Award-stemgerechtigden koos voor Lionel Messi of Erling Haaland, maar Montserrat-aanvoerder Lyle Taylor maakte een wel heel opvallende keuze. Volgens de aanvaller van Cambridge United is Arsenal-middenvelder Declan Rice de beste speler van afgelopen jaar. 

De bondscoaches en aanvoerders van ieder land mochten elk een top-drie van beste spelers samenstellen. Kort na de uitreiking verscheen de lijst met daarop alle keuzes. Die van Taylor valt wel heel erg op. De captain van het Birtze overzeese gebiedsdeel is de enige persoon op de gehele lijst die Rice op de eerste plek heeft gezet.

De Engelsman, die afgelopen zomer de stap van West Ham United naar Arsenal maakte, werd overigens wel door meer mensen opgenomen in hun top-drie. De  bondscoach van Mongolië (Ichiro Otsuka) en de bondscoach van Chinees Taipei (Gary John White) zetten de controleur op de derde plek. Rice eindigde uiteindelijk op de twaalfde plek in de prestigieuze uitverkiezing. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.