Kums (Gent) over transfer Fofana: “Stappen gezet, was blijkbaar niemand ontgaan”

Kums (Gent) over transfer Fofana: “Stappen gezet, was blijkbaar niemand ontgaan”

15 januari - 20:02
1

Sven Kums, de aanvoerder van KAA Gent, blikt terug op de transfer van Malick Fofana naar Olympique Lyon. Kums denkt dat het een win-win situatie is voor Gent en Fofana. Toch ziet Kums de transfer van Fofana ook als een verlies voor De Buffalo’s.

Kums wordt gevraagd wat voor bedenkingen hij heeft bij de transfer van Fofana naar Lyon. “Ik heb daar geen bedenkingen bij, voor beide een goede deal. Voor hemzelf, een jongen die zich de afgelopen maanden heel erg heeft ontplooid. Ik denk dat voor hem de stap kon gezet worden. Hij had hier nog een jaar kunnen wachten, maar het kon wel denk ik op dit moment”, deelt Kums aan DAZN.

Kums wordt gevraagd of de transfer van Fofana niet ook een verlies is voor Gent. “Het is uiteraard een verlies, afgelopen maanden heeft hij het ongelofelijk goed gedaan. In de afgelopen maanden was hij ook veel beslissender dan de maanden ervoor. Daar heeft hij stappen in gezet en dat is blijkbaar niemand ontgaan”, besluit Kums.

Ondertussen heeft Gent de vervanger van Fofana al gevonden. De Buffalo’s presenteerden maandag Daisuke Yokota. De Japanse middenvelder komt over van het Poolse Górnik Zabrze en moet het gat gaan vullen dat Fofana heeft achergelaten bij Gent.