'De Busser is basisplek kwijt bij Lommel SK, beslissing al dan niet van hogerhand'

'De Busser is basisplek kwijt bij Lommel SK, beslissing al dan niet van hogerhand'

14 januari - 12:03 Laatste update: 12:10
3

Zaterdagavond stond het duel tussen Club NXT en Lommel SK op het programma in de Challenger Pro League. Groen-Wit won de wedstrijd relatief makkelijk met 0-2. Na afloop was echter vooral de keeperswissel bij Lommel SK het voornaamste gespreksonderwerp. Naar verluidt zou de beslissing van hogerhand afkomstig zijn, al ontkent Lommel-coach Steve Bould dat gerucht.

Niet Jari De Busser mocht starten bij Lommel SK, maar wel Nikola Ivezic. “Het heeft niks te maken met vorm”, citeert Het Belang van Limburg Steve Bould. “Deze periode vorig jaar raakte Jari geblesseerd, dus het was nu het beste moment om Nikola een tweede kans te geven”, aldus de Lommel-coach.

De coach benadrukt dat het zijn keuze is, maar de beslissing zou naar verluidt toch van hogerhand komen. Ivezic werd in de zomer van 2022 overgenomen van FK Podgorica en zou volgens de City Football Group meer speeltijd moeten krijgen.

De Busser zag hoe zijn vervanger een clean sheet achter zijn naam zette. Zalan Vancza zorgde voor het openingsdoelpunt door na 25 minuten de bal in de rechterbovenhoek te krullen. Meteen na rust kon Arthur Sales de eindstand op het bord zetten. Lommel SK klimt naar de gedeelde zesde plaats in het klassement met 28 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.