'Vines gaat Royal Antwerp FC verlaten, is dicht bij overstap naar MLS'

'Vines gaat Royal Antwerp FC verlaten, is dicht bij overstap naar MLS'

13 januari - 19:58 Laatste update: 20:09
5

Sam Vines, de 24-jarige linkervleugelverdediger van Royal Antwerp FC gaat The Great Old verlaten voor het Amerikaanse Colorado Rapids. Antwerp en Colorado Rapids hebben een overeenkomst bereikt, de onderhandelingen zitten in de laatste fase, meldt TheAthletic.

Vines brak door bij de Colorado Rapids en verdiende in de zomer van 2021 zijn transfer naar de Jupiler Pro League. Antwerp nam Vines destijds voor 1,82 miljoen euro over van de Colorado Rapids. De terugkeer naar de Colorado Rapids betekent voor de club een grootse transfer.

Vines geraakte bij Antwerp op plan B in het afgelopen half jaar. Vines speelde speelde in totaal slechts acht matchen. Deze matchen werden verdeeld over de Jupiler Pro League, de Champions League kwalificatie en de Belgische Supercup. Vines kwam niet in actie in de Champions League omdat Antwerp hem vergat in te schrijven.

Vines kwam in het afgelopen seizoen waarin Antwerp zowel de landstitel als de beker pakte meer in de plannen voor van hoofdtrainer Mark van Bommel. In totaal speelde Vines 58 wedstrijden voor Antwerp, hierin wist de verdediger twee doelpunten te maken en twee assists af te leveren.