Chelsea verslaat Castagne en co in derby en gaat over Man Utd op ranglijst

13 januari - 15:35 Laatste update: 15:49

Chelsea heeft zaterdag een minimale zege geboekt op stadsgenoot Fulham. In eigen huis wonnen The Blues met 1-0, dankzij een benutte penalty van Cole Palmer. Timothy Castagne viel in de tweede helft in.

Tegen Fulham hoopte Chelsea de nare smaak van de midweekse League Cup-zeperd tegen Middlesbrough weg te spoelen. Op Stamford Bridge maakten Chelsea en Fulham er een vermakelijke wedstrijd van: beide ploegen kregen kansen en dat zorgde voor een evenwichtig wedstrijdbeeld.

In de blessuretijd van de eerste helft was Chelsea de ploeg die op voorsprong kwam. De bal ging toen namelijk op de stip en Palmer bleef koelbloedig vanaf elf meter: 1-0. In de tweede helft maakte Ben Chilwell zijn rentree bij Chelsea, nadat hij maandenlang kampte met blessureleed. Dat zorgde voor een mooi moment: de fans van Chelsea zorgden voor een groot applaus, terwijl Chilwell meteen de aanvoerdersband om zijn arm kreeg.

Uiteindelijk bleef het 1-0 op Stamford Bridge, waardoor Chelsea zijn derde Premier League-zege op rij boekt. De ploeg van Mauricio Pochettino staat nu achtste en gaat over Manchester United heen op de ranglijst, al hebben The Red Devils wel nog een wedstrijd tegoed.