Anderlecht sluit winterstage af met doelpuntloos gelijkspel tegen Al-Ahli SC

Anderlecht sluit winterstage af met doelpuntloos gelijkspel tegen Al-Ahli SC

12 januari - 17:15 Laatste update: 18:00
26

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om zijn winterstage af te sluiten met een overwinning. Paars-Wit raakte niet voorbij Al-Ahli SC. De wedstrijd eindigde op een doelpuntloos gelijkspel.

Anderlecht begon met een sterk elftal aan zijn laatste oefenwedstrijd van de winterstage. Opvallend was dat Théo Leoni in startte als centrale verdediger naast Zeno Debast. De jonge Nilson Angulo mocht zijn kunnen tonen op de flank. Thorgan Hazard ontbrak door ziekte.

In het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat Al Ahli een resultaat wilde neerzetten. Paars-Wit had voor rust eigenlijk op voorsprong moeten staan, maar slaagde er niet in om de kansen af te ronden. Dolberg miste al vroeg in de wedstrijd door een voorzet van Verschaeren over te koppen. Daarna kregen zowel Anders Dreyer als Angulo ook allebei een grote kans, maar ook zij slaagden er niet in om de netten te doen trillen.

Bij Al-Ahli moest men er af ten toe aan herinnerd worden dat het om een vriendschappelijke wedstrijd ging, zo bleek uit de stevige duels. De tweede helft verliep dan weer een pak rustiger, ook wat kansen betreft. Anderlecht slikte nog bijna een tegendoelpunt maar Dupé – die de tweede helft mocht spelen - reageerde attent.

Vanaf de 75e minuut veranderde RSCA-coach Riemer zijn team helemaal. Bouchouari, Arnstad, Flips, Degreef, Lonwijk, Monticelli en Ure mochten het slotkwartier volmaken. Lapage en Angulo vielen in de laatste minuten nog even in.

RSC Anderlecht sluit zo de winterstage af met een doelpuntloos gelijkspel. Zondag keren de troepen van Brian Riemer terug naar België. Aanstaande woensdag staat het bekerduel met stadsgenoot Union Saint-Gilloise op het programma.