Bayern München baalt van Marokko en Mazraoui: 'Realiteit is soms paradoxaal'

Bayern München baalt van Marokko en Mazraoui: 'Realiteit is soms paradoxaal'

11 januari - 15:44

Bayern München-trainer Thomas Tuchel baalt ervan dat momenteel niet kan beschikken over Noussair Mazraoui. De Duitse trainer had liever gezien dat de vleugelverdediger, die nog revalideert van een blessure, op een later moment aansloot bij de nationale ploeg van Marokko voor de Afrika Cup.

Mazraoui is niet geheel fit vertrokken naar de Marokkaanse nationale ploeg. Daar doorloopt hij het laatste deel van zijn revalidatie, om zo snel mogelijk op het veld te staan tijdens het eindtoernooi. "Ik begrijp dat de bondscoach zijn beste spelers wil inzetten", begint Tuchel op het persmoment in aanloop naar het competitieduel met Hoffenheim. "Maar onze wens was geweest dat hij daar iets later naartoe zou gaan."

De clubleiding van Bayern wil dat Mazraoui de eerste twee wedstrijden nog aan de kant blijft. "Onze aanbeveling is dat hij op zijn vroegst pas in de derde groepswedstrijd kan spelen. Maar goed, dat is slechts een advies. Het zou me niet verbazen als het anders uitpakt. De realiteit is soms paradoxaal, maar zo gaat het nu eenmaal."

Marokko speelt donderdag de laatste oefenwedstrijd voor de start van de Afrika Cup, tegen Sierra Leone. Op 17 januari begint voor De Leeuwen van de Atlas het toernooi tegen Tanzania. Bij Marokko is Mazraoui ploegmaat van Bilal El Khannouss (KRC Genk) en Tarik Tissoudali (KAA Gent).