'PSV wil Belgische belofte-international Peersman (19) verhuren aan Roda JC'

'PSV wil Belgische belofte-international Peersman (19) verhuren aan Roda JC'

10 januari - 11:42
6

PSV wil Kjell Peersman in de tweede seizoenshelft verhuren aan Roda JC. De negentienjarige Belgische doelman - die ook voor de nationale U20 uitkomt - staat te boek als een enorm talent, maar moet Walter Benítez, Joël Drommel en Boy Waterman voor zich dulden.

Door de forse concurrentie onder de lat heeft Peersman dit seizoen nog geen minuut gekeept voor het eerste elftal van PSV. De Eindhovenaren willen dat de Belgische belofte-international aan spelen toekomt en dus wordt hij naar alle waarschijnlijkheid verhuurd aan Roda, schrijft het Eindhovens Dagblad. Het is wachten op groen licht uit Eindhoven, alvorens Peersman zich in Kerkrade meldt voor de medische keuring.

Peersman beschikt bij PSV nog over een contract tot de zomer van 2026. De Eindhovense club vindt het naar verluidt belangrijk dat de sluitpost minuten maakt bij een club met promotie-ambities. De druk bij Roda is anders dan bij Jong PSV, waar Peersman dit seizoen zijn wedstrijden keept. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.