Vanheusden bedankt Tedesco voor selectie: Niet verwacht, want niet op niveau

Vanheusden bedankt Tedesco voor selectie: "Niet verwacht, want niet op niveau"

9 januari - 23:03
4

De terugkeer van Zinho Vanheusden bij Standard Luik verloopt met hoogtes en laagtes. Het belangrijkste is dat de blessuregevoelige mandekker weer veel minuten aan kan, al ging hij bij verschillende tegentreffers van zijn ploeg niet altijd vrijuit. Toch kreeg Vanheusden een oproepingsbrief voor de Rode Duivels in de bus. Die lokte gemengde gevoelens uit hemzelf.

"Dat deed heel veel deugd", kan Vanheusden niet ontkennen in gesprek met Eleven DAZN. Hij ging er wel niet door zweven, integendeel zelfs. Vanheusden vond het misschien nog wat te vroeg. "Ook omdat ik dat nog niet had verwacht, omdat ik van mezelf niet vond dat ik op het niveau zat waar ik kan of moet zijn. Dat is redelijk snel gekomen. De bondscoach heeft in de periode waarin ik geblesseerd was, ook veel contact met mij gezocht. We hebben ook een keer afgesproken."

Het mag dus duidelijk zijn dat Vanheusden in de plannen van Tedesco voorkomt. Maakt de Limburger van Euro 2024 nu een hoofddoel? Nee, zo stelt hij. "Ik ben daar momenteel eigenlijk echt niet mee bezig", aldus Vanheusden. Aangezien de voorbije weken bij Standard erg hectisch zijn verloren, met onder meer het ontslag van Carl Hoefkens, ligt de focus volledig op zijn werkgever. "Nu is het enige doel om zo snel mogelijk wedstrijden te winnen met Standard en de fans een beetje plezier te geven. We willen weer in een stabiele positie komen, om terug vooruit te kijken", besluit Vanheusden.