Noodkreet uit kamp-Boyata: Hij is niet gelukkig bij Club Brugge

Noodkreet uit kamp-Boyata: "Hij is niet gelukkig bij Club Brugge"

7 januari - 17:45
34

Dedryck Boyata lijkt aan zijn laatste weken bij Club Brugge bezig. De verdediger bracht verre van wat er verwacht werd van hem en komt amper aan spelen toe. Zelf wil hij ook meer speelminuten en aast hij op een vertrek.

Boyata verliet in 2022 Hertha Berlijn voor Club Brugge en moest achterin de nieuwe leider worden. Het liep echter anders af voor de verdediger, die al snel de concurrentiestrijd verloor en zich nooit in de basis kon werken. Hij wil nu een verandering zien in zijn situatie.

"Dedrycks passage bij Club is vooralsnog een grote ontgoocheling", zegt vader Bienvenu Boyata bij Het Nieuwsblad. "Het is evident dat hij niet gelukkig is. Elke voetballer wil spelen. Zeker als je Dedrycks status hebt – bij Hertha was hij kapitein, hé. Hij kan dit niet accepteren."

Onzekere toekomst
De verdediger lijkt een oplossing te zoeken en te denken aan een vertrek, al is het nog maar de vraag of Blauw-Zwart dat ook laat gebeuren. Door de blessure van Joel Ordonez en de afwezigheid van Denis Odoi zijn de opties achterin niet al te breed, terwijl coach Ronny Deila ook nog in hem lijkt te geloven. Het dagblad geeft dan ook aan dat Club Brugge Boyata niet zomaar wil laten gaan.

“Wij gaan ook niet zomaar vertrekken om te vertrekken", aldus vader Boyata nog. "Er is niks concreets. We wachten af. En hopen dat de situatie keert. In het voetbal kan het snel gaan. Dedryck is een professional: als het moet, zal hij er staan", klinkt het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.