Het Maes-effect: Willem 2 van 12 naar 1, maar trainer blijft rustig

Het Maes-effect: Willem 2 van 12 naar 1, maar trainer blijft rustig

7 januari - 10:29
3

Peter Maes beleeft terug hoogdagen. Momenteel doet de trainer het geweldig in Nederland bij Willem II. De club droomt alweer van promotie naar de Eredivisie, maar Maes zelf houdt de druk af.

Willem II begon aan het seizoen van de Keuken Kampioen Divisie met Reinier Robbemond als T1. Na tegenvallende resultaten en een twaalfde plaats in de stand bedankte de club Robbemond en Willem II stelde Maes aan. Maes stond sindsdien 15 competitieduels aan het roer. Daarvan won Willem II liefst 12 matchen, slechts 1 keer werd verloren.

Door al die goede resultaten mag Willem II zich nu de koploper noemen in de Nederlandse Tweede Klasse. Maes is blij met de huidige gang van zaken, maar blijft wel rustig. “Want daar ben ik heel realistisch in: het eindresultaat moet goed zijn', stelt Maes bij Voetbal International.

Voor Maes is het simpel. "Alles wat er tussenin gebeurt is fantastisch, maar voetbal is een lange sprint en je moet ervoor zorgen dat je straks op het einde als eerste over de meet bent. Tussenin kan je sprinten wat je wil, maar als je straks nog wordt ingehaald, heb je er niks aan."

Moest Willem II geen kampioen worden, dan heeft het nog een stok achter de hand. Het won immers al een periodetitel en mag dus sowieso op het einde van het seizoen in een nacompetitie spelen voor promotie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.