De winterse vertrekwensen van Club Brugge: partito Buchanan, wat met Boyata?

De winterse vertrekwensen van Club Brugge: partito Buchanan, wat met Boyata?

4 januari - 09:00 Laatste update: 5 januari - 17:16
39

De start van een nieuw jaar, dat betekent gelukwensen van alles en iedereen. Bij de Belgische topclubs is dat niet anders. Aangezien de wintermercato is aangebroken, gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar hun transferwensen. In deze tweedelige reeks komen mogelijke vertrekkers aan bod. Vandaag: Club Brugge.

Statistieken Club Brugge na 20 speeldagen:
Positie: 5e
Punten: 34 (9W – 7G – 4V)
Doelpuntensaldo: 38-17

Samenvatting
Als er één conclusie te trekken valt uit de periode juli-december, is het dat er gigantisch veel druk op spelers en sportieve staf rust. Club Brugge moet en zal prijzen pakken in 2024, punt. Met veertien punten achterstand op koploper Union Saint-Gilloise kan Ronny Deila onmogelijk tevreden zijn over deze eerste fase. Toch is Club de winterstop ingedoken met een beter gevoel dan tijdens de openingsmaanden. Verdedigend staat het elftal een pak stabieler en vooraan heeft Igor Thiago zijn criticasters lik op stuk gegeven. Op basis van de individuele klasse blijft Blauw-Zwart een geduchte uitdager voor de landstitel.

Vertrekwensen
Tajon Buchanan heeft zijn zin al gekregen. Na twee jaar in België maakt hij (zonder ongelukken) de overstap naar Internazionale. Met het geld dat Club ontvangt, staat het weer wat sterker in haar schoenen om eventuele andere jongens met een vertrekwens de moed te ontnemen. Zo lopen er evenwel niet al te veel rond. Eder Balanta leek een mokkende kanshebber, maar vanaf november liet Deila de breker toch regelmatig opdraven, zij het vooral als invaller. Mocht hij nog vertrekken, zou dat in ieder geval niet verbazen. Verder lijkt het stilaan tijd voor Shion Homma, op z'n 23e, om uitvoerig kennis te maken met eersteklassevoetbal.

Het meest complexe dossier is waarschijnlijk dat rond Dedryk Boyata. Anderhalf jaar geleden weekte Vincent Mannaert hem los uit Duitsland, maar de voormalige Rode Duivel kon de stempel van 'toptransfer' nooit waarmaken. Ook Deila ziet het helemaal niet in hem. Na slechts twee basisplaatsen zou Club liefst van hem verlost geraken, maar gezien zijn rijkelijke contract kan Boyata hoog in de boom gaan zitten. Slaagt iemand erin om die patstelling te doorbreken?