NEC zonder Dost (ex-Club Brugge) naar Spanje voor trainingskamp: 'Rust thuis'

NEC zonder Dost (ex-Club Brugge) naar Spanje voor trainingskamp: 'Rust thuis'

2 januari - 22:07
1

Net als vele andere Nederlandse clubs belegt NEC Nijmegen een trainingskamp in Spanje, NEC neemt alleen niet voormalig Club Brugge-spits Bas Dost mee. De aanvaller rust thuis. In Mijas, gelegen aan de Costa del Sol, bereiden de Nijmegenaren zich voor op de tweede seizoenshelft.

Nils Rossen en Kas de Wit zijn geblesseerd en daardoor niet in staat mee te gaan op trainingskamp. Ook zij blijven in Nijmegen achter, net als Dost, die nog altijd te maken heeft met de naweeën van een ontstoken hartspier. Sinds de spits op 29 oktober in elkaar zakte in het duel tussen AZ en NEC, heeft hij nog niet getraind.

Pas als de ontsteking er niet meer is, mag Dost zich weer volledig inspannen. In het ziekenhuis kreeg de voormalig speler van onder meer Heracles Almelo, SC Heerenveen, VfL Wolfsburg en Sporting Lissabon een defibrillator geplaatst, een apparaat dat ondersteuning biedt bij hartritmestoornissen. Eerder speelden ook Daley Blind en Evander Sno wedstrijden in de Eredivisie met een defibrillator.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.