Japanse selectie is rond: Gent, Union en STVV moeten mannetje missen

Japanse selectie is rond: Gent, Union en STVV moeten mannetje missen

1 januari - 22:17 Laatste update: 22:29
4

De Afrika Cup en de Asian Cup plukken de Jupiler Pro League enigszins kaal. Eén van de topfavorieten voor dat laatste toernooi, Japan, heeft maandag haar selectie bekend gemaakt. KAA Gent, Sint-Truiden en Union Saint-Gilloise zullen een mannetje moeten afstaan.

De bondscoach van Japan, Hajime Moriyasu, heeft in totaal 26 namen opgeroepen in zijn zoektocht naar eremetaal. Drie van hen klinken bij volgers van de Jupiler Pro League bekend in de oren. In doel maakt Zion Suzuki een kans op speelminuten. De jongeling stapte pas afgelopen zomer over naar Sint-Truiden en doet het daar lang niet slecht.

Daarnaast mogen ook twee verdedigers hun valiezen pakken. Koki Machida (Union) en Tsuyoshi Watanabe (Gent) moeten het Japanse doel mee helpen bewaken. Voor respectievelijk Alexander Blessin en Hein Vanhaezebrouck betekent dat een volgende vertrekker die al zeker de maand januari laat schieten. Aangezien de kans reëel is dat Japan tot in de finale doorstoot, blijven Machida, Suzuki en Watanabe mogelijks tot voorbij halverwege februari weg.

Verder zijn nog enkele spelers opgeroepen die in het verleden in ons land aan de bak kwamen. Takehiro Tomiyasu kennen ze nog op Stayen en maakt tegenwoordig het mooie weer bij Arsenal FC. Vooraan rekent Japan op de klasse van Kaoru Mitoma (ex-Union, nu Brighton) en Ayase Ueda (ex-Cercle, nu Feyenoord).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.