'KV Mechelen dreigt afscheid te moeten nemen van twee sterkhouders'

'KV Mechelen dreigt afscheid te moeten nemen van twee sterkhouders'

1 januari - 10:00
3

KV Mechelen kent een seizoen met ups en downs en moet nog steeds strijden om het behoud. Het lijkt zich de laatste weken wel herpakt te hebben en wist toch belangrijke punten te sprokkelen. Ook als het zich weet te verzekeren van behoud, dreigt de club afscheid te moeten nemen van enkele belangrijke pionnen.

Bij KV Mechelen lopen er namelijk verschillende spelers rond met een aflopend contract. Enkele daarvan zijn ook belangrijke pionnen in de ploeg, waaronder Gaëtan Coucke en Jordi Vanlerberghe. Zij hebben hun handtekening nog niet gezet onder een nieuwe verbintenis en lijken dat ook niet te gaan doen.

Volgens Het Nieuwsblad hebben beide spelers hun zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. Zij willen hun kans opnieuw wagen aan de (Belgische) top en gaan de komende maanden dan ook op zoek naar een nieuwe club.

Coucke kreeg die kans al bij KRC Genk, maar wist daar uiteindelijk niet door te breken. Afgelopen zomer werd hij nog gelinkt aan Club Brugge om back-up te zijn van Simon Mignolet. Zover kwam het echter niet. Ook Jordi Vanlerberghe heeft een periode bij Club Brugge achter de rug. Na een mindere periode en een uitleenbeurt aan KV Oostende keerde hij echter terug naar Malinwa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.