Theate's (Rode Duivel) opmerkelijk verhaal: “Op zoek naar ‘echte’ baan in de bouw”

Theate's (Rode Duivel) opmerkelijk verhaal: “Op zoek naar ‘echte’ baan in de bouw”

28-12-2023 12:31 Laatste update: 13:27
4

Arthur Theate gaf in een interview met L’Equipe aan dat hij bijna het profvoetbal had opgegeven. Ondertussen is de Rode Duivel bij Rennes beland als de duurste Belgische verdediger.  

Drie jaar geleden stond Theate op het punt om te stoppen nadat Standard hem had ‘ontslagen’ en hij werd afgewezen door een Belgische vierdeklasser. Zonder club en weinig financiële middelen overwoog Theate zelfs om in de bouw te gaan werken, maar hij besloot door te zetten en huurde een personal trainer in.

"Dat was aan het einde van het seizoen 2019/20, net na het begin van de COVID-crisis. Ik ging op zoek naar een 'echte' baan omdat ik geld moest verdienen om te leven”, aldus Theate. "Ik bereidde me voor op een ander leven dan voetbal, maar ik heb nooit opgegeven.”

"Voor Oostende probeerde ik het bij een Belgische D2-club en werd afgewezen. Ik kreeg te horen dat ik niet voldeed." Zijn opmerkelijke reis zette zich voort toen hij na slechts één seizoen bij Oostende de overstap maakte naar Bologna en later naar Rennes. Zijn transfer naar Rennes in 2022, voor een recordbedrag van zo’n 24 miljoen euro voor een Belgische verdediger, opende nieuwe deuren.