STVV legt uit aan fans waarom het Schmidt 'transfervrij' naar Gent laat gaan

STVV legt uit aan fans waarom het Schmidt 'transfervrij' naar Gent laat gaan

28-12-2023 11:15
10

Daniel Schmidt is niet meer de keeper van STVV. Donderdag werd bekend dat de doelman een binnenlandse transfer maakt naar KAA Gent. André Pinto, de sportief directeur van STVV, heeft nog mooie woorden voor Schmidt na de bekendmaking. De doelman verliet 'gratis' Stayen. 

Pinto prees de houding van de doelman. 'Gedurende zijn verblijf op Stayen toonde Daniel Schmidt zich niet alleen een goede doelman. Hij etaleerde ook een voorbeeldige toewijding en enorme onverzettelijkheid. Hij was dus niet alleen speler, maar ook een deel van de STVV-familie', schreef Pinto via de officiële kanalen.

De wens van vertrek was bekend bij STVV. 'Voor aanvang van het seizoen vroeg Daniel ons om hem de kans te geven om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Gezien zijn staat van dienst en het feit dat hij zijn laatste contractjaar inging, gingen we op deze vraag in. We werkten constructief mee aan een zomertransfer, maar de beoogde club liet het akkoord in laatste instantie afspringen', pende Pinto.

Voor STVV komt er ook weer ruimte voor andere spelers. 'We respecteren enerzijds het professionalisme van Daniel. Anderzijds is het moeilijk om op dit moment nog een transfervergoeding te verkrijgen en willen we loonmassa vrijmaken om een nieuwe speler aan te trekken. Daarom hebben we in onderling overleg besloten om het contract te verbreken. We bedanken Daniel voor al zijn harde werk en wensen hem het beste', aldus Pinto.

Schmidt kwam in de zomer van 2019 over van het Japanse Vegalta Sendai naar STVV. Sindsdien speelde de doelman 114 matchen voor STVV.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.