Geen punten voor Cercle in het Lotto Park: Hebben Anderlecht van de mat geveegd

Geen punten voor Cercle in het Lotto Park: "Hebben Anderlecht van de mat geveegd"

27-12-2023 23:11
27

Op de laatste speeldag voor de winterstop heeft Cercle Brugge niet kunnen stunten tegen RSC Anderlecht. Het verloor met 2-0 in het Lotto Park. Hannes Van der Bruggen vond dat Cercle Brugge evenwel recht had op meer tegen paars-wit.

Meteen na de match verscheen de speler van Cercle Brugge voor de camera van Eleven Sports. “Wij hebben Anderlecht van de mat geveegd. Wij waren echt goed. Zij waren efficiënt. Wij hadden voor moeten staan. Als je ziet dat ze voor de rust twee keer moeten wisselen. Dan weet je dat je het goed hebt gedaan.”

Brian Riemer verving voor de rust Killian Sardella en Kasper Dolberg. Dat waren evenwel geen tactische wissels, maar vervangingen uit noodzaak. De rechtsachter en de spits vielen geblesseerd uit. Na de pauze viel ook nog eens Thomas Delaney geblesseerd uit.

Ondanks de verplichte wissels, wist Anderlecht wel te winnen. “Dat is hun kwaliteit. Zij hebben vooraan jongens met snelheid en acties, die een doelpunt kunnen maken. Na de 2-0 hebben wij te weinig gebracht. Zij hebben nog eens tegen de lat getrapt”, aldus nog de analyse van Van der Bruggen.