'19-jarige Sávio speelt zich in de kijker van Manchester City'

'19-jarige Sávio speelt zich in de kijker van Manchester City'

26-12-2023 20:55

Sávio staat in de belangstelling van Manchester City. Dat beweert transferexpert Fabrizio Romano. Vorig seizoen speelde de Braziliaan nog bij PSV met Johan Bakayoko, al kwam hij daar niet uit de verf. 

Op dit moment is Sávio (eigendom van The City Football Group) een vaste waarde in het elftal van Girona, dat na achttien speelronden met 45 punten de eerste plaats in La Liga deelt met Real Madrid. De Braziliaan speelde alle competitiewedstrijden voor de Catalanen en scoorde daarin vier keer. Ook gaf hij vijf assists. 

Die prestaties hebben volgens Romano de interesse gewekt van Manchester City, dat overweegt Sávio volgend seizoen naar Engeland te halen. Ook zouden verschillende Bundesliga en Premier League clubs zich met een bod van rond de dertig miljoen euro willen melden. Een winters vertrek is volgens Romano uitgesloten, een eventuele transfer vindt pas in de zomer plaats. 

De opleving van Sávio is opmerkelijk, aangezien hij vorig seizoen niet tot nauwelijks voorkwam in de plannen van PSV. In totaal speelde de huurling van Troyes verdeeld over acht wedstrijden maar 150 minuten in het shirt van PSV 1. Bij Jong PSV mocht hij negen keer aantreden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.