Fàbregas en Chajia naar Serie A met Como, wat voor logistieke uitdaging zorgt

Fàbregas en Belg Chajia naar Serie A met Como, wat voor logistieke uitdaging zorgt

11 mei om 10:45
Laatste update: 11 mei om 10:56

Het Como van Cesc Fàbregas en Moutir Chajia is gepromoveerd naar de Serie A. Door een nederlaag van concurrent Venezia had Como genoeg aan een gelijkspel tegen Cosenza (1-1) om na 21 jaar weer terug te keren op het hoogste niveau.

Met bankzitter Chajia, die later in de match inviel, vierde Como vrijdag een promotiefeestje. Even leek het erop dat dat niet ging gebeuren, want de club had normaal gesproken niet genoeg aan een remise tegen Cosenza op de laatste speeldag. Dat veranderde door een nederlaag van Venezia. Daarmee keert Como officieel terug in de Serie A.

Dat brengt ook een logistieke uitdaging met zich mee voor de club. Met het huidige stadion mag Como namelijk niet uitkomen in de Serie A. Het Stadio Giuseppe Sinigaglia, dat pal aan het Como-meer ligt, beschikt over zo'n 7500 zitplaatsen. In de Serie A moeten alle clubs plaats kunnen bieden aan minimaal 12.000 mensen.

Het stadion van Como moet dus uitgebreid worden, of de club moet zijn thuisduels op een andere plek gaan spelen. Als dat laatste het geval is, zou dat in het Zwitserse Lugano kunnen gebeuren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.