'Tikkende tijdbom bij Meunier en co: Reus leidt coup tegen Dortmund-coach'

'Tikkende tijdbom bij Meunier en co: Reus leidt coup tegen Dortmund-coach'

20-12-2023 10:22 Laatste update: 10:52

De Duitse sportkrant BILD is met een wel erg opvallend verhaal gekomen over de malaise bij de club van Rode Duivel Thomas Meunier. Er zou bij Borussia Dortmund een poging zijn gedaan om trainer Edin Terzic af te zetten door een groepje mensen bij de club. De leider van die groep zou clubicoon Marco Reus zijn.

Bij Dortmund loopt het nog alles behalve lekker in december. De ploeg won in zijn laatste zes duels geen enkele keer en dus neemt de druk op Terzic steeds meer toe. Vanuit de spelersgroep zou die druk er volgens BILD al langere tijd zijn. Reus zou met een groepje geprobeerd hebben om Terzic weg te krijgen en dat terwijl de twee eerst goede vrienden waren. Dit lukte niet en als straf zette de coach de 34-jarige oud-aanvoerder de hele wedstrijd op de bank in het gelijkspel tegen FSV Mainz.

Aan wiens kant het publiek van Dortmund zal staan is nog maar de vraag. Reus speelt al lange tijd bij de club, maar mede door zijn vele blessures en het inleveren van de aanvoerdersband wordt hij steeds meer gezien als een cultspeler. Reus heeft nog een contract tot eind dit seizoen. Door de resultaten van de afgelopen weken lijkt ook Terzic echter niet zeker van zijn plek op de bank van Dortmund.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.