OFFICIEEL: Cercle legt drie miljoen op tafel voor jonge Braziliaan van Corinthians

OFFICIEEL: Cercle legt drie miljoen op tafel voor jonge Braziliaan van Corinthians

19-12-2023 22:18
11

Cercle Brugge wil na Nieuwjaar een gooi doen naar een plekje in de top-zes. De Braziliaan Felipe Augusto komt helpen om die missie tot een goed einde te brengen. De aanvaller komt voor drie miljoen euro over van Corinthians.

Het is de bekende Braziliaanse club die het nieuws dinsdagavond de wijde wereld heeft ingestuurd. Op haar website kondigt het aan dat Augusto vanaf januari voor Cercle uitkomt. De Brazilianen maken geen geheim van de financiële kant van de transactie. De transfersom bedraagt drie miljoen euro, maar daarbovenop heeft Corinthians ook nog een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Er heerst dus vertrouwen dat Augusto het in België zal maken. De aanvaller is pas negentien jaar jong, maar heeft toch al de nodige ervaring opgebouwd. Bij Corinthians mocht de tiener al 29 keer opdraven. Daarin trof hij twee keer raak. Opmerkelijk: in de Braziliaanse competitie wist Augusto geen enkel doelpunt te maken. Dat lukte enkel in de Copa Libertadores en in de Copa Sudamericana.