'Voormalige KVK-speler Atal riskeert celstraf na delen van controversiële video'

'Voormalige KVK-speler Atal riskeert celstraf na delen van controversiële video'

18-12-2023 22:04
32

De openbaar aanklager in Nice heeft een celstraf van tien maanden en een boete van 45.000 euro geëist tegen Youcef Atal. Dat melden diverse Franse media. De verdediger van OGC Nice, die in het verleden nog uitkwam voor KV Kortrijk, postte twee maanden terug een statement over het conflict tussen Israël en Palestina.  

Begin oktober reageerde Atal via Instagram op de even daarvoor uitgebroken oorlog tussen Israël en Palestina. De 27-jarige Algerijn deelde een video van een Palestijnse predikant, die zich tot God richtte. In de video was een antisemitische uitspraak te horen. 

Atal zat maandag in de rechtbank, waar hij zich verdedigde naar aanleiding van het controversiële bericht. "Ik deelde de video omdat ik dacht dat het een boodschap van vrede was, en dat mensen lijden tijdens deze oorlog", zo tekent Nice-Matin op. Atal vertelde aan de aanklager niet op de hoogte te zijn geweest van de antisimetische boodschap in de video. "Ik heb er spijt van dat ik het niet tot het einde heb gekeken."

Nice schorste Atal daarna voor onbepaalde tijd. De international speelde op 1 oktober zijn laatste wedstrijd voor zijn club, maar kwam nog wel uit voor zijn land. De rechtbank neemt de zaak in beraad tot 3 januari.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.