Openda zorgt voor assist in laatste wedstrijd van Forsberg voor winnend Leizpig

16-12-2023 20:40 Laatste update: 21:26

RB Leipzig behoudt de aansluiting met de bovenste ploegen in de Bundesliga. De Duitse club van Loïs Openda rekende in de laatste twintig minuten af met Hoffenheim: 3-1.

Met Openda in de basis brak Leipzig na iets meer dan een halfuur de ban. Na een kopbal van Yussuf Poulsen en een klutssituatie kwam de bal bij Lukas Klostermann, die eenvoudig de trekker overhaalde. Lang konden de Roten Bullen niet genieten van de voorsprong, want drie minuten voor rust maakte Ozan Kabak alweer gelijk. Hij profiteerde van een inschattingsfout van doelman Janis Blaswich

In de tweede helft ging Leipzig opzoek naar een nieuwe voorsprong. Simons, die nadrukkelijk aanwezig was, trof de binnenkant van de paal. Uiteindelijk hielp Emil Forsberg de thuisploeg over het dode punt. De Zweed, die koud in het veld stond, scoorde op aangeven van Loïs Openda. Uit een hoekschop raakte Forsberg ook nog de lat, waarna Mohamed Simakan er als de kippen bij was en het duel in het slot gooide.

Voor Forsberg was het zo een bijzondere avond. De aanvaller vertrekt in januari, na negen jaar trouwe dienst bij Leipzig, naar New York Red Bulls