Luton-duel definitief gestaakt na vreselijk moment, Man City morst in blessuretijd

16-12-2023 18:24

In de Premier League is de wedstrijd tussen Bournemouth en Luton Town zaterdag definitief gestaakt, nadat verdediger Tom Lockyer plotseling in elkaar zakte. Inmiddels zou Lockyer weer bij kennis zijn. Manchester City heeft duur puntenverlies geleden.

Bournemout - Luton Town - gestaakt
In de 62ste minuut, bij een 1-1 stand, zakte Luton-speler Tom Lockyer in elkaar. Er was op dat moment geen bal in de buurt, waardoor meteen duidelijk werd dat het goed mis was. De medici snelden dan ook meteen naar Lockyer toe, terwijl de spelers, trainers en supporters zichtbaar aangeslagen waren. De stopper werd daarna afgevoerd, terwijl later duidelijk werd dat hij weer bij bewustzijn was. De wedstrijd werd uiteindelijk definitief gestaakt.

Manchester City - Crystal Palace 2-2
Manchester City begon dominant en kwam in de eerste helft op voorsprong via Jack Grealish, al is het de vraag of er geen sprake was van buitenspel. In de tweede helft verdubbelde jongeling Rico Lewis de marge, maar in de slotfase werd het door de aansluitingstreffer van Palace toch nog even spannend. In de blessuretijd kwamen de bezoekers zelfs nog op gelijke hoogte vanaf elf meter, na een overtreding van Phil Foden. Daardoor werd het uiteindelijk 2-2 in het Etihad Stadium. City dreigt de bovenste plekken in de Premier League daardoot uit zicht te verliezen.

Chelsea - Sheffield United 2-0
Ondanks het vreselijke moment in het Vitality Stadium, werd er op de andere Engelse velden gewoon gevoetbald. Zo boekte Chelsea na twee nederlagen weer eens een overwinning. The Blues hadden meer dan tachtig procent balbezit, maar toch duurde het even voordat de ban gebroken werd. In de tweede helft waren Cole Palmer en Nicolas Jackson uiteindelijk trefzeker, waardoor het 2-0 werd. Chelsea klimt daardoor naar de tiende plek op de ranglijst.