KRC Genk moet na winst tegen Cukaricki toch afscheid nemen van Europa

KRC Genk moet na winst tegen Cukaricki toch afscheid nemen van Europa

14-12-2023 20:41 Laatste update: 20:44
30


KRC Genk heeft gedaan wat het moest doen en is er in eigen huis geslaagd om te winnen van Cukaricki. Het haalde het met 2-0 van de bezoekers, maar moet ondanks de winst toch afscheid nemen van het Europese toneel.


KRC Genk moest absoluut een driepunter pakken om zeker te zijn van Europese overwintering en had de boodschap duidelijk begrepen. Het begon bijzonder sterk aan de partij en kreeg ook al snel een penalty. Geen doelpunt echter, nadat Joseph Paintsil de bal niet in doel kreeg.

De Limburgers bleven wel gevaarlijk en creëerden flink wat kansen. Bryan Heynen raakte eerst nog het doelhout, maar wist daarna Genk wel op voorsprong te brengen en zijn ploeg op weg te zetten naar wat leek een makkelijke zege.

Matias Galarza maakte het voor Genk echter nog een pak moeilijker door na bijzonder dom natrappen een rode kaart te pakken en Cukaricki zo weer hoop op puntengewin te geven. Die hoop bleef er echter niet lang. Iets voor het uur wist Joseph Paintsil de partij namelijk helemaal te beslissen met de 2-0.


KRC Genk klaarde daarmee dan wel de klus tegen Cukarcki, maar dat bleek niet genoeg voor de overwintering. Ferencvaros wist in eigen huis zelf te stunten en een punt te pakken tegen Fiorentina. Daardoor zijn de Limburgers ook uitgeschakeld op het Europese toneel.