Sergi Roberto (31) reageert op transfergeruchten: Het zijn leugens

Sergi Roberto (31) reageert op transfergeruchten: "Het zijn leugens"

12-12-2023 13:44

Als het aan Sergi Roberto ligt, gaat hij na dit seizoen door bij FC Barcelona. De 31-jarige multi-inzetbare Spanjaard wordt gelinkt aan een vertrek naar Inter Miami CF en Palmeiras, maar dat bestempelt hij als onzin.

De vice-aanvoerder van Barça benadrukt in gesprek met SPORT dat hij langer in Catalonië wil blijven. Roberto ligt nog tot volgende zomer vast bij Barcelona, met een optie voor nog een seizoen. "Onder trainer Xavi Hernández voel ik me op mijn gemak. Als zij aan het einde van het seizoen tevreden zijn, ga ik hier nog een jaar door", zegt hij.

Roberto stroomde in 2006 in de jeugd van Barcelona in en is bijna achttien jaar later nog niet toe aan een buitenlands avontuur. "Ik denk alleen aan Barça, op dit moment denk ik er niet aan weg te gaan", benadrukt hij. "Alles wat er wordt gezegd en geschreven over Inter Miami en Palmeiras... Het zijn allemaal leugens. Het klopt dat ik ooit een keer naar het buitenland wil, maar niet nu." Roberto stelt dat hij zich in de toekomst wel in de Verenigde Staten ziet spelen.