De 5 van 1B: Hoofdrol voor Nsimba, jonge Schot opnieuw trefzeker voor RSCA Futures

De 5 van 1B: Hoofdrol voor Nsimba, jonge Schot opnieuw trefzeker voor RSCA Futures

11-12-2023 10:30 Laatste update: 12-12-2023 10:21

Speeldag 15 van de Challenger Pro League zit erop. SK Deinze won na een knotsgekke partij met maar liefst acht(!) rode kaarten op het veld van leider Beerschot. SK Beveren won comfortabel met 0-2 op bezoek bij KV Oostende. De jonkies van RSC Anderlecht trokken dan weer aan het langste eind tegen Club NXT. Dit zijn de vijf uitblinkers van deze speeldag in de Challenger Pro League.

Bruny Nsimba – FC Dender

Terwijl SL16 enkele dagen geleden nog leider Beerschot wist te verslaan, leken de troepen van Réginal Goureux geen partij voor het Dender van Timmy Simons. De bezoekers pakten met 0-4 hun ruimste overwinning dit seizoen. Dé glansrol was weggelegd voor Bruny Nsimba, die zich met twee doelpunten tot matchwinnaar zou kronen. Al na zes minuten was het raak voor de 23-jarige Belg met Angolese roots, nadat Lennart Hens een hoekschop voor doel schilderde waar Nsimba zijn hoofd tegen kon zetten. Kort na het halfuur kopte Stefano Marzo door tot bij Nsimba die zijn tweede treffer van de avond kon maken. Nsimba werd de afgelopen seizoenen nog doorgestuurd bij Royal Antwerp FC en verlengde ook niet bij SK Beveren, maar de spits is met acht goals en een assist nu toch zijn kwaliteiten aan het bewijzen in de Challenger Pro League.

Gaëtan Hendrickx – SK Deinze  

Terwijl op speeldag 13 Deinze-middenvelder Teo Quintero nog net Gaëtan Hendrickx uit deze lijst wist te houden, is het deze week de Deinze-kapitein die toch als matchwinnaar uit de bus kwam. De centrale middenvelder smeerde eerst Thibaud Verlinden en Mardochée Nzita allebei hun tweede gele kaart aan. Daarna zou hij Deinze tegen een gehavend Beerschot over de streep trekken met een knappe assist en een even knap doelpunt. Deinze won zo de knotsgekke partij met 1-2 en blijft op een verdienstelijke derde plek staan in de Challenger Pro League. Het moet gezegd zijnde: de absolute hoofdrol was misschien wel weggelegd voor scheidsrechter Quintin Pirard, die maar liefst acht(!) rode kaarten uitdeelde en zo de show steelde op het Kiel.

Taofeek Ismaheel – SK Beveren

Beveren werd eerder deze week in extremis uitgeschakeld in de beker van België tegen Union Saint-Gilloise en ging dus op zoek naar een beter resultaat in de competitie. De Leeuwen waren voor het duel tegen KV Oostende al zes competitiewedstrijden ongeslagen en wilden verdergaan op dat elan. Al na veertien minuten kon Taofeek Ismaheel de netten doen trillen met een absolute wereldgoal. Linksachter Bryan Goncalves kon Ismaheel vinden met één van zijn lange strakke voorzetten, waarna de Nigeriaan hem met een prachtige volley staalhard in de winkelhaak trapte. Geen verhaal voor KVO-doelman Liam Bossin. Beveren zou de wedstrijd uiteindelijk nog met 0-2 winnen, met een glansrol voor Ismaheel.

Robbie Ure – RSCA Futures

Het was alweer drie wedstrijden geleden dat Robbie Ure de netten nog eens kon doen trillen voor de jongelingen van RSC Anderlecht. De jonge Schot wou daar tegen Club NXT verandering in brengen en slaagde daar ook in. In minuut 22 zouden de Futures met een mooie actie over links uiteindelijk Ure bereiken, die zijn vijfde doelpunt van het seizoen kon maken in elf competitieduels. Geen slechte statistiek voor de 19-jarige Schot die pas in september overkwam van Rangers FC. De Futures trokken uiteindelijk ook aan het langste eind en wonnen de wedstrijd met 0-1. Ze wippen zo over Club NXT heen in het klassement en staan op een verdienstelijke achtste plek in het klassement.

Benoît Nyssen – RFC Luik

RFC Luik kon tegen Francs Borains zijn tweede zege op rij boeken. De Luikenaars wonnen de wedstrijd met 1-0 dankzij een knap doelpunt van de geïnfiltreerde Benoît Nyssen. De rechtsachter vond Alessio Cascio op rechts, die op zijn beurt Nyssen terug zocht met een lang uitgesponnen één-twee. Nyssen werkte knap in één tijd in doel en mocht zo het enige doelpunt van de wedstrijd achter zijn naam zetten. De 26-jarige rechtsachter zit aan twee goals en een assist dit seizoen in de Challenger Pro League. RFC Luik pakte mede dankzij het doelpunt van Nyssen de volle buit en staat na vijftien speeldagen op een knappe zesde plek.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.