UPDATE: ‘Voorlopig geen vrees voor EK met Rode Duivels na blessure Lukebakio’

UPDATE: ‘Voorlopig geen vrees voor EK met Rode Duivels na blessure Lukebakio’

10-12-2023 14:06 Laatste update: 11-12-2023 07:35

Rode Duivel Dodi Lukebakio blesseerde zich zaterdagavond zwaar aan de rechterknie in het duel tussen Mallorca en Sevilla. Lukebakio schreeuwde het uit van de pijn en moest meteen gewisseld worden. Sevilla en Tedesco wachten bang af hoe groot de schade is.

Lukebakio mocht starten in de basis bij Sevilla maar zou na een halfuur gewisseld worden door Adnan Januzaj. Na een stevige ingreep met opgeheven been van Nastasic bleef de Rode Duivel liggen en tastte meteen naar de rechterknie.

Hoe groot de schade is weet men nog niet zeker bij Sevilla FC, maar goed ziet het er alleszins niet uit. Lukebakio raakte niet zonder hulp naar de zijlijn en werd na de terugreis richting Sevilla met een brace om de knie gespot.

Indien zijn ligamenten geraakt zouden zijn, staat de winger waarschijnlijk maanden aan de kant. Tedesco hoopt alvast dat zijn revelatie in de laatste rechte lijn naar het Europees kampioenschap niet te lang buiten strijd zal zijn. Zondag en maandag ondergaat Lukebakio bijkomende testen volgens Het Laatste Nieuws.

Update: Lukebakio moet nog onderzoeken ondergaan, maar Het Nieuwsblad meldt dat een eerste diagnose positief is. Het zou gaan om een ‘ernstige verstuiking’ van een ligament in de rechterknie. Daarmee komt het EK van de buitenspeler van Sevilla niet in gevaar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.