Roef weet waarom hij niet doorbrak bij RSC Anderlecht: Mentaal niet makkelijk

Roef weet waarom hij niet doorbrak bij RSC Anderlecht: "Mentaal niet makkelijk"

11-12-2023 22:15
5

Door de blessure van Paul Nardi is Davy Roef nu helemaal zeker van een basisplek bij KAA Gent en lijkt hij het seizoen af te gaan ronden als de nummer één. In het verleden kwam hij nog uit voor RSC Anerlecht, maar wist hij daar niet helemaal door te breken. Roef weet ook waarom.

De doelman kreeg van toenmalig trainer René Weiler een kans om zich te tonen, maar presteerde niet geweldig en werd uiteindelijk op de bank gezet. Frank Boeckx werd de nummer één en werd kampioen met paars-wit.

"Mentaal was dat niet gemakkelijk", geeft Roef nu aan bij WigWam. "Ik voelde me klaar voor de doorbraak, maar Weiler had een specifiek idee over het profiel van doelman dat hij wilde, en ik was daar precies het tegenovergestelde van", zegt de doelman.

Roef weet ook wat Weiler miste bij hem. "Ik was eerder timide als keeper, ik was niet iemand die veel coachte op het veld. Net allemaal eigenschappen die Weiler niet wilde. En dus speelde ik daarna alleen nog in de Europa League en in de beker. Ik was blijkbaar nog niet klaar om eerste doelman te zijn", aldus Roef.

De verwachtingen waren volgens Roef ook veel te groei, die na uitleenbeurten aan Deportivo La Coruna en Waasland-Beveren in 2020 uiteindelijk richting KAA Gent trok. Daar speelde hij inmiddels 73 partijen voor.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.