Riemer haalt wierookvat boven voor Coosemans: Een privilege voor onze club

Riemer haalt wierookvat boven voor Coosemans: "Een privilege voor onze club"

07-12-2023 14:44
5

Maxime Dupé krijgt de taak om het doel van RSC Anderlecht te bewaken tegen Standard Luik. Brian Riemer gunt eerste doelman Kasper Schmeichel even rust. Die zit zelfs niet op de bank, want daar krijgt Colin Coosemans een zitje. Als beloning voor zijn inzet, vertelde Riemer op zijn persbabbel.

De Deen kondigde aan dat Schmeichel niet in de wedstrijdselectie zit voor de bekerkraker met Standard. Hij benadrukt dat Anderlecht over drie goede doelmannen beschikt. Coosemans komt eigenlijk nooit in actie, maar krijgt toch een open doekje van zijn trainer. "Het is een privilege voor ons als club om zo'n ervaren en goede doelman te hebben. Elke dag, elke week geeft hij zo veel aan het team. Zowel in de kleedkamer als tijdens de training", looft Riemer hem.

De Anderlecht-coach steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat hij zijn derde keeper een pleziertje gunt. "Ik wil hem respect tonen voor het prachtige werk dat hij voor ons levert", klinkt het nog. Behoudens een probleem bij Dupé zal het bij een bankzittersstatuut blijven voor Coosemans. Volgende zondag valt hij normaal dan weer een plekje terug in de hiërarchie. Hoogstwaarschijnlijk start Schmeichel dan opnieuw, tegen ... alweer Standard.