Red Flames slachtoffer van schouwspel tussen Engeland en triomferende Nederlanders

Red Flames slachtoffer van schouwspel tussen Engeland en triomferende Nederlanders

05-12-2023 22:56 Laatste update: 23:02
2

De Red Flames hebben zich niet kunnen plaatsen voor de Final Four van de Nations League. Op de laatste speeldag van de groepsfase was daar nog kans toe, maar dan moesten de Belgische vrouwen in eerste instantie zelf winnen van hun Nederlandse collega's. Dat lukte verre van: 4-0.

Op voorhand spraken de Flames goede moed uit, maar ze wisten maar al te goed dat daarvoor veel water naar de zee moest vloeien. Als nummer drie in de poule moesten ze zelf Nederland kloppen én mocht Engeland niet winnen van Schotland, een ontmoeting waar vanuit Belgische hoek met wantrouwende blik naar gekeken werd. Beide voorwaarden kwamen nooit in de buurt van ingelost. De Engelsen klopten hun Schotse buren met 6-0, waardoor het er voor de Red Flames eigenlijk nooit in zat.

Bovendien gingen zij zelf ook met zware 4-0-cijfers onderuit. Oranje was dus duidelijk een maatje te groot in Tilburg. Voor de rust verweerde de ploeg van Yves Serneels zich wel nog kranig, maar de openingstreffer rond het half uur was dik verdiend. In de tweede helft gingen de Belgische sluizen vervolgens helemaal open.

Daar konden de Nederlandse vrouwen optimaal van profiteren. Het slot draaide immers uit in een thriller van jewelste, weliswaar met de Flames in een figurantenrol. Omdat Engeland de score opdreef tot 6-0, had Nederland diep in blessuretijd nog een verlossende 4-0 nodig. Die kwam er uiteindelijk ook, waardoor onze noorderburen naar de Final Four mogen in plaats van de Engelsen. De Red Flames rest nu de taak om via barrages hun plekje in de A-divisie te behouden.