CIES lijst wereldse goalgetters op: Openda, Dreyer, Dolberg en Madsen

CIES lijst wereldse goalgetters op: Openda, Dreyer, Dolberg en Madsen

29-11-2023 12:12
4

CIES heeft op woensdag een nieuw rapport uitgebracht. Het Football Observatory heeft een lijst uitgebracht van 's werelds beste doelpuntenmakers. Ook Belgische spelers en Jupiler Pro League-spelers hebben zich in deze selectie weten te nestelen. 

Een van de meest dominante spelers op de lijst is Harry Kane, met een indrukwekkende finishindex van 0,533. Hij wordt gevolgd door Santiago Giménez van Feyenoord en Jude Bellingham van Real Madrid. Maar ook Lois Openda eist een plekje op in deze ranglijst. Openda is de enige Belg en staat op de 36e positie. 

Binnen de selectie van de beste afmakers bevinden zich ook enkele Pro League-spelers, waarvan er twee hun thuisbasis hebben bij Anderlecht: Kasper Dolberg en Anders Dreyer. Dolberg staat op de 26e plaats, met een indrukwekkende 0,78 doelpunten per 90 minuten en een conversieratio van 35%. Zijn rangschikking benadrukt nog maar eens zijn invloed op de ploeg van Brian Riemer. 

Binnen deze ranglijst van topschutters zijn er ook enkele verrassingen te vinden, zoals Nicolas Madsen van Westerlo. Hoewel hij zelden schiet op doel, is zijn conversieratio van meer dan 56% een opvallende prestatie. Met slechts vijf doelpunten dit seizoen bewijst deze plek in de rangschikking toch zijn neus voor doelpunten.