KV Kortrijk-winger De Neve: We zijn nog niet dood, het geloof is er zeker nog

KV Kortrijk-winger De Neve: "We zijn nog niet dood, het geloof is er zeker nog"

28-11-2023 11:40
1

KV Kortrijk had zich de heenronde waarschijnlijk anders voorgesteld aan het begin van het seizoen. De Kerels pakte slechts 9 op 45 punten en is daarmee de hekkensluiter in de Jupiler Pro League. Afgelopen weekend wist de ploeg van trainer Glen De Boeck ook geen punten te pakken tegen KV Mechelen. Kortrijk-middenvelder Dion De Neve reageert op de malaise bij Kortrijk.

De belangrijke thuiswedstrijd tegen KV Mechelen werd met 0-3 verloren. Het is vijf voor twaalf als de Kerels zich nog willen redden dit seizoen. "Het seizoen zit nog maar in de helft", zegt De Neve in Het Nieuwsblad. "We zijn nog niet dood. Het geloof is er zeker nog in de kleedkamer", voegt hij toe.

Al beseffen de Kortrijk-spelers ook dat het niet evident zal worden. "We moeten er niet flauw over doen, het zal moeilijk worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen zal blijven vechten voor deze mooie club. We verdienen ook geen 9 op 45", voegt de middenvelder toe.

Waar het misloopt bij KV Kortrijk kan De Neve niet precies benoemen. "Ik denk dat we misschien minder toeleven naar wedstrijden als deze, al zou dat niet mogen. We moeten iedere match benaderen alsof we tegen Anderlecht of Club Brugge spelen. We moeten nu vooruitkijken naar de volgende wedstrijd", besluit De Neve.

Kortrijk neemt het zaterdag op in en tegen Eupen, dat met veertien punten op de dertiende plek in de Jupiler Pro League staat. Een erg belangrijk duel onderin in de strijd tegen de degradatie voor beide teams.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.