Pijnlijke avond voor Zulte Waregem, de RSCA Futures winnen stevig

25-11-2023 22:26
10

De RSCA Futures hebben flink wat indruk gemaakt in de Challenger Pro League. De jonkies van RSC Anderlecht wisten op bezoek bij SV Zulte Waregem met 2-5 te winnen. De doelpunten werden gemaakt door tweemaal Nilson Angulo, Lucas Lissens, Luca Monticelli en Tristan Degreef. Namens Zulte Waregem scoorden Jelle Vossen en Nicolas Rommens. In de slotfase kreeg Zulte Waregem nog een rode kaart.

Bij de RSCA Futures begon Yari Verschaeren in de basis. De nummer tien heeft zich terug geknokt na een flinke knieblessure. De match tussen de RSCA Futures en Zulte Waregem ging gelijk op, beide ploegen kwamen tot veel kansen en het was Angulo die de RSCA Futures op voorsprong zette na een assist van Verschaeren.

Twee minuten later bracht spits Vossen Zulte Waregem op gelijke hoogte vanuit een corner van de ervaren middenvelder Ruud Vormer. Vijf minuten later was het opnieuw RSCA Futures dat de voorsprong nam via Lissens na een grote fout van doelman Bostyn.

Vlak voor rust bracht Rommens Zulte Waregem opnieuw op gelijke hoogte, ook dit keer kwam het doelpunt uit een hoekschop van Vormer. De ploegen gingen met een gelijke stand rusten, maar in de 54e minuut namen de RSCA Futures opnieuw de voorsprong via Monticelli.

Dit keer kon Zulte Waregem de stand niet meer gelijktrekken. In de 79e minuut kreeg Joel Bagan rood bij Zulte Waregem en dit zorgde er mede voor dat de RSCA Futures de score verder konden uitbouwen. Degreef tekende in de 83e minuut voor de 2-4 en Angulo besliste de match in de 85e minuut door de 2-5 binnen te schieten.