OFFICIEEL: Niet Schreuder, wel Bjelica aangesteld bij Union Berlin

OFFICIEEL: Niet Schreuder, wel Bjelica aangesteld bij Union Berlin

25-11-2023 13:13 Laatste update: 26-11-2023 16:45

Alfred Schreuder staat op een lijst met potentiële nieuwe trainers van Union Berlin. De oud-trainer van Club Brugge wordt in Duitsland nog altijd geroemd om zijn goede werk als coach van TSG Hoffenheim. Toch krijgt Schreuder wel fikse concurrentie van Real Madrid-icoon Raúl, die ook in beeld zou zijn.

Schreuder zou in Berlijn de opvolger kunnen worden van de eerder vertrokken Urs Fischer. Hij moest het veld ruimen vanwege de slechte prestaties van Union Berlin. De club staat een na laatste in de Bundesliga. Schreuder was tot voor kort werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Ain, maar daar werd hij al na vier maanden de laan uitgestuurd. Daarvoor was Schreuder werkzaam bij onder andere Ajax, Club Brugge en Hoffenheim.

Raúl lijkt dus een concurrent van Schreuder te zijn voor de job. De Spaanse spits is op dit moment werkzaam als trainer van Real Madrid Castilla, maar hij werd al meermaals genoemd voor een baan als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Zo werd ook Villarreal aan de oud-spits gelinkt. In Duitsland is Raúl nog altijd erg geliefd vanwege zijn geweldige periode als speler van Schalke 04. Daar vormde hij regelmatig een duo met Klaas Jan Huntelaar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Update: de nieuwe trainer van Union Berlin heet Nenad Bjelica. De Kroatische oefenmeester is sinds zijn vertrek bij Trabzonspor clubloos en wordt de opvolger van Ursch Fischer. Dat heeft de club van Doekhi en co. zondagmiddag wereldkundig gemaakt.