Opvallend in Nederland: Twente verdient meer aan bier dan aan voetballers

Opvallend in Nederland: Twente verdient meer aan bier dan aan voetballers

25-11-2023 18:44
2

In het voetbal gaan er grote bedragen rond. Heel vaak verdienen clubs flink wat geld aan uitgaande transfers, maar bij FC Twente ligt dat wel anders.

In de jaarcijfers van FC Twente valt te lezen dat de Tukkers een nettoresultaat boeken van vijf miljoen euro winst. Dat is een mooie opsteker voor de club uit Enschede, want voorafgaand aan het boekjaar 2022-2023 werd rekening gehouden met een klein verlies. Een groot deel van de winst werd behaald uit kaartverkoop voor de KNVB-beker en de Europese wedstrijden van de club. Maar ook een andere inkomstenbron speelde een rol bij de zwarte cijfers: de vele dorstige kelen en hongerige monden in Enschede.

FC Twente boekte namelijk 6 miljoen winst op de horeca in de Grolsch Veste. Dat leidt tot een opvallende conclusie. FC Twente haalde namelijk meer geld binnen uit de verkoop van bier en eten in het stadion, dan uit transfers. "Het is raar dat FC Twente meer geld overhoudt aan bier dan aan spelers. Ik zie nergens in Europa dat een club meer verdient aan bier dan aan voetballers", reageert Tom Knipping van Voetbal International verbaast wanneer hij boekhouding van de Tukkers aan het licht houdt.