Veel geloof in Mikautadze: Ajax verkoopt hem voor veel geld

Veel geloof in Mikautadze: "Ajax verkoopt hem voor veel geld"

22-11-2023 17:48 Laatste update: 18:32

Ajax gaat in de toekomst winst maken op Georges Mikautadze, de ex-spits van RFC Seraing. Tenminste, dat is de stellige overtuiging van Piere Dréossi, directeur spelersbeleid van FC Metz. 

Dréossi noemt Mikautadze een 'speciale jongen' en een 'speciale speler'. In gesprek met Ajax Showtime gaat Dréossi verder in op de kwaliteiten van de Georgiër. "Hij is niet zo lang en niet buitengewoon snel, maar hij kan op ieder moment scoren. Hij is echt een speler voor in het strafschopgebied." De technische man van FC Metz looft bovendien het oplossingsvermogen van Mikautadze. "Hij heeft het vermogen om een oplossing te vinden wanneer die er niet lijkt te zijn."

Volgens Dréossi komt de Georgiër het best tot zijn recht in de punt van de aanval. Op die positie zou Mikautadze zelfs meer dan twintig doelpunten in een seizoen kunnen maken, aldus de Fransman. "Ik ben niet gek, dat kan hij echt. Mits hij op zijn beste positie speelt. Vanaf de vleugel of achter de spits weet ik dat niet."

Het totale bedrag dat Ajax betaalt aan Metz voor de aanvaller kan oplopen tot maximaal negentien miljoen euro. Dat er in Nederland veel te doen was over het prijskaartje van de onbekende Mikautadze, snapt Dréossi niet. Sterker nog, het verbaast hem. "Ik denk dat ze het verkeerd hebben. Er waren veel clubs in de race voor Mikautadze. Hij koos voor Ajax omdat het een goede club met een goede filosofie is. Hij is erg slim. Geloof me, Ajax verkoopt hem over een paar jaar voor veel geld. Maak je geen zorgen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.