Deschacht en Defour over kansen EK: Betere Rode Duivels dan op het WK

Deschacht en Defour over kansen EK: "Betere Rode Duivels dan op het WK"

21 november - 16:29

De voormalige Rode Duivels Olivier Deschacht en Steven Defour schatten de kansen in van De Rode Duivels op het EK 2024 in Duitsland. Deschacht, de oud-speler van RSC Anderlecht, denkt dat De Rode Duivels de halve finale kunnen behalen. Defour, de voormalige hoofdtrainer van KV Mechelen, denkt dat de kwartfinale een mooi streven is.

Deschacht gelooft dat De Rode Duivels sterker zijn dan vorig jaar op het WK in Qatar. “We hebben een betere ploeg dan vorig jaar op het WK. Onana, Trossard... de meeste spelers zijn beter geworden. Er is meer honger en we beschikken over een bondscoach met principes, eentje die knopen durft doorhakken. Dan kom je al ver”, citeert Het Belang van Limburg Deschacht.

Deschacht ziet wel landen die de verdediger sterker inschat dan De Rode Duivels. “Ik denk dat Frankrijk en Engeland nog sterker zijn. Voor andere landen hoeven we niet onder te doen. Halve finale moet kunnen”, besluit Deschacht.

Defour deelt zijn analyse over de huidige staat van De Rode Duivels. “Als de loting meevalt, kunnen de spelers in het toernooi groeien. Het grootste vraagteken is de defensie, die moet zijn deugdelijkheid nog bewijzen. In het middenveld en de aanval zitten we ruim”, deelt Defour.

Defour schat de kansen van De Rode Duivels net wat lager in dan Deschacht. “De ambitie moet de kwartfinales zijn. Deze Duivels zijn al in Duitsland gaan winnen. In een goede dag kunnen ze ook Frankrijk of Nederland kloppen. Maar ze kunnen er ook van verliezen. Kwartfinale is een rechtmatige ambitie”, besluit Defour.