Bellingham wint prestigieuze prijs na koninklijke start bij Real Madrid

Bellingham wint prestigieuze prijs na koninklijke start bij Real Madrid

17-11-2023 16:46
1

Jude Bellingham is de winnaar van de Golden Boy Award. De twintigjarige middenvelder van Real Madrid ontvangt de prijs op 4 december tijdens een gala in Turijn.

Bellingham was al enige tijd de grote favoriet. De Engelse international maakte afgelopen zomer de toptransfer van Borussia Dortmund naar Real Madrid, dat meer dan honderd miljoen euro voor hem betaalde. Zijn impact bij de Koninklijke is meteen groot. Hij scoorde al dertien keer en gaf drie assists in veertien duels. De aanvallende middenvelder deed met twee goals onder meer FC Barcelona de das om in El Clásico (1-2).

Bellingham is de opvolger van Gavi en weer een jaar eerder ging de prijs naar diens ploeggenoot Pedri. In het verleden wonnen ook spelers als Lionel Messi en Kylian Mbappé de Golden Boy Award. Op Belgisch vlak waren Roméo Lavia, Arthur Vermeeren (Antwerp), Zeno Debast (Anderlecht), Johan Bakayoko en Arne Engels genomineerd voor de prijs. Uit de Jupiler Pro League ook nog Bilal El Khannouss (KRC Genk) en Bjorn Meijer (Club Brugge).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.