KRC Genk verliest van Almere City, Ex-Anderlecht-jeugdspeler scoort enige doelpunt

15-11-2023 16:25 Laatste update: 17:20
2

KRC Genk verloor woensdagmiddag van het Nederlandse Almere City FC. De nummer 11 uit de Eredivisie won de oefenwedstrijd met 0-1. Voormalig jeugdspeler van Anderlecht Milan Corryn scoorde het enige doelpunt.

De wedstrijd kwam al snel op gang. De kansen waren voor KRC Genk, dat onder meer een bal van de lijn zag gehaald worden door Almere. Toch was het na zes minuten La Parra die de uitgelezen kans kreeg op een voorsprong met een penalty, maar zijn poging werd gered.

De wedstrijd bleef lange tijd in balans, met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk zou ex-Anderlecht-jeugdspeler Milan Corryn in minuut 70 de bezoekers op voorsprong brengen. Lance Duijvestijn legde de bal achteruit waarna Corryn hem in de rechterbenedenhoek kon knallen.

Corryn speelt sinds begin 2023 voor Almere, na eerdere omzwervingen via het Slowaakse Trencin en het Poolse Warta Posen. Dit seizoen kwam Corryn nog niet in actie in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder kampte al een tijdje met een blessure aan de meniscus, maar lijkt nu terug inzetbaar te zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.