'Newcastle en Arsenal hengelen naar Brandt, Dortmund verzet zich voor vertrek'

'Newcastle en Arsenal hengelen naar Brandt, Dortmund verzet zich voor vertrek'

15-11-2023 15:48

Julian Brandt staat nadrukkelijk in de belangstelling van Premier League-clubs Newcastle United en Arsenal, zo meldt het Duitse BILD. Borussia Dortmund zou pas overwegen om te luisteren naar aanbiedingen rond de vijftig miljoen euro.

Arsenal is al langere tijd gecharmeerd van Brandt, maar sinds de sterke prestaties van de Duitser in de Champions League tegen Newcastle, zien The Magpies hem ook als potentieel transferdoelwit. Door de afwezigheid van de geschorste Sandro Tonali kan Newcastle deze winter zomaar eens aankloppen bij Dortmund voor de Duitse international.

Een transfer heeft nog wel wat voeten in de aarde. Die Borussen lijken niet happig op een vertrek van Brandt. "Het is niet voor niets dat we de overeenkomst met Jullian Brandt pas in april tot 2026 hebben verlengd. Hij is een heel belangrijk onderdeel van ons team", stelt sportief directeur Sebastian Kehl. De 27-jarige middenvelder is momenteel een bepalende speler bij Dortmund.

Brandt speelde dit seizoen tot dusver zestien wedstrijden voor Die Schwarzgelben. Hierin scoorde hij zes keer en gaf hij vijf assists. Dit is alweer zijn vijfde seizoen bij Dortmund, dat hem in 2019 voor zo’n 25 miljoen euro overnam van Bayer Leverkusen.