'Volgende toptransfer Benfica lonkt: Premier League bekijkt Portugees wonderkind'

'Volgende toptransfer Benfica lonkt: Premier League bekijkt Portugees wonderkind'

15 november - 12:02
1

Benfica-middenvelder João Neves stond in de spotlights tijdens de topper tegen Sporting Portugal. Onder andere scouts van het Manchester United van Erik ten Hag zaten op de tribune voor het Portugese talent, meldt Fabrizio Romano.

Manchester United zou al jarenlang bewonderaar zijn van het Portugese wonderkind. Daarnaast zouden ook Manchester City, Arsenal en Liverpool de situatie van Neves nauwlettend in de gaten houden. Volgens 90MIN waren er ook scouts van deze grote Engelse clubs aanwezig bij Benfica tegen Sporting.

Neves scoorde in de 94e minuut de gelijkmaker in een enorm spektakelstuk. Benfica won de wedstrijd uiteindelijk zelfs nog in minuut 97. De negentienjarige middenvelder speelde vorig seizoen ook al geregeld onder trainer Roger Schmidt, maar is nu pas écht bezig aan zijn opmars.

Neves speelde tot nu toe 38 wedstrijden voor de Portugese topclub. Hierin wist hij twee keer te scoren en was hij twee keer aangever. Neves kan de zoveelste miljoenenverkoop uit eigen jeugd bij Benfica worden. Eerder gingen namen als Rúben Dias, Joao Félix en Gonçalo Ramos hem al voor.