Mbappé voor tiende keer verkozen, Hazard nog steeds hoog in all-time-lijst

Mbappé voor tiende keer verkozen, Hazard nog steeds hoog in all-time-lijst

14 november - 22:31 Laatste update: 22:53

Sommige nieuwtjes verrassen je nauwelijks. Kylian Mbappé is verkozen tot de beste speler van de maand oktober in de Ligue 1. Het is al de tiende keer dat de superster van Paris Saint-Germain die prijs in ontvangst mag nemen. Niemand deed ooit beter, ook Eden Hazard niet.

Mbappé had het record al in handen, maar zet dat nu nog een tikkeltje scherper. Al voor de tiende keer in zijn loopbaan is de nog altijd maar 24-jarige aanvaller uitverkoren tot 'Speler van de Maand'. Daarmee telt hij nu dubbel zoveel onderscheidingen als het nummer twee op de eeuwige ranglijst, Zlatan Ibrahimovic. De Zweed verzamelde er vijf, eveneens in PSG-loondienst.

Een trio legendes telt vier stuks, met onder hen dus Hazard. Onze landgenoot deed dat tijdens zijn stormachtige doorbraak bij Lille OSC. In Frankrijk werd hij toen ook twee maal op rij verkozen tot 'Speler van het Jaar'. Voor de volledigheid: in de Engelse Premier League kreeg Hazard twee keer de prijs voor 'Speler van de Maand' overhandigd.

Door de vorige interlandonderbreking moest PSG afgelopen maand slechts drie competitiewedstrijden afwerken. Daarin trok de Franse koploper tot drie maal toe aan het langste eind. Mbappé scoorde zelf drie keer en deelde ook één assist uit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.